011

Olej z awokado / Avocado oil

Olej z Awokado uzyskiwany jest podczas procesu tłoczenia na zimno miąższu z owoców Awokado. Najlepszy olej uzyskiwany jest z pierwszego tłoczenia i nie jest poddawany rafinacji, a podczas produkcji nie używa się żadnych substancji chemicznych. W ten sposób powstaje naturalny, w pełni ekologiczny i wartościowy olej, zawierający mnóstwo witamin i mikroelementów m.in. witamin A, B, E, H, K, PP, F, nienasyconych kwasów tłuszczowych, aminokwasów i protein.

Olej importowany prosto z Australii jest jednym z najcenniejszych naturalnych olejów kosmetycznych. Od starożytności wykorzystywany był w kosmetyce i medycynie naturalnej. Działa kojąco, przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo i antyseptycznie. Z powodzeniem używany jest do wspomagania leczenia egzemy i łuszczycy. Ze względu na swoje właściwości nawilżające i pielęgnujące doskonale nadaje się do nawilżania suchych dłoni i skóry twarzy. Stanowi także doskonały filtr przeciwko promieniom słonecznym. Olej z Awokado łagodzi podrażnienia, działa przeciwzmarszczkowo, wygładza skórę, a także wspomaga walkę z wypadającymi włosami, odbudowując i wzmacniając cebulki włosów.

Olejek z Awokado można stosować na wiele sposobów np. jako dodatek do domowych kosmetyków – kremów, maseczek lub peelingów. W czystej postaci doskonale nadaje się do masażu, pielęgnacji skóry twarzy i całego ciała oraz jako odżywka do włosów. Wystarczy odrobinę oleju rozprowadzić po ciele i delikatnie wmasować. Sprawdzi się również jako oliwka do relaksacyjnego odżywczego masażu, który wprowadzi Cię w błogi stan ukojenia i odprężenia.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress